Hoppa till innehåll

WordPress 5.0 och Twenty-Nineteen

  • av

Nu har den nyaste versionen av WordPress lanserats: version 5.0. Denna version har bemötts med blandade känslor från WordPress-communityt. En del menar att det var på tiden att ändringar görs, medan andra är oroliga över hur dessa förändringar kommer påverka hemsidorna.

Så vad behöver man veta om WordPress 5.0 och standardtemat Twenty Nineteen?

WordPress 5.0 är den största uppdateringen sedan WordPress 4.0 lanserades i juli 2014. Den föregicks i sin tur av WordPress 3.0 som släpptes i juni 2010. Däremellan har det funnits mindre säkerhets-och funktionsuppdateringar.

Den största förändringen i WordPress 5.0 är editorn som nu är blockbaserad istället för att ha en flödeslayout (på samma sätt som ett MS Word-dokument). Den nya blockbaserade editorn kallas för Gutenberg och är tänkt att underlätta skapandet av kreativa layouter i texten. Det blir alltså enklare att styra hur innehållet i en sida eller ett blogginlägg kommer att se ut.

Twenty Nineteen är standardtemat utvecklat av WordPresscommunityt för att utnyttja de nya funktionaliteter som WordPress 5.0 erbjuder.

Mer information om WordPress 5.0 och Twenty Nineteen hittas här:

Se WordPress 5.0 officiella nyhetssida: https://wordpress.org/news/2018/12/bebo/